2023 SAOPŠTENJE POVODOM INCIDENTA NA DJP(BALKANSKOM PRVENSTVU) U DISCIPLINI SPIN

Na Dunavsko jadranskom takmičenju (Balkansko prvenstvo), Srbiju su predstavljale 2 ekipe ZSK 1 i ZSK 2.

Ekipa 1 u sastavu : Miroslav kaličanin, Aleksandar Janjić Nemanja Knežević i Ekipa 2 u sastavu Marko Lazarević, Zoran Gospodinov i Darko Pertot.

Posle pokušaja bojkota takmičenja, samostalnog kontaktiranja drugih timova, vrlo ružne komunikacije sa domaćinima ovog takmičenja i glasne rasprave sa njima koja je mogla da pređe u granicu incidenta i na kraju napuštanja takmičenja u toku prve runde, takmičar MARKO LAZAREVIĆ je učinio vrlo težak prekršaj i automatski se kažnjava SUSPENZIJOM sa svih takmičenja. Pošto je protiv njega pokrenut disciplinski postupak i pre ovog incidenta zbog nedolaska na određena takmičenja u zemlji, posle izveštaja Zajednice spin klubova, sledi adekvatne disciplinske mere a i tužbe zbog ovakvog ponašanja.

Savez sportskih ribolovaca Srbije se duboko javno izvinjava Sportsko ribolovnom Savezu Bosne i Hercegovine, organizatorima ovog takmičenja i pojedincima koji su bili u kontaktu sa ovim licem, uz napomenu da je to samostalno nevaspitano ponašanje pojedinca, tj Marka Lazarevića, koji nije bio podržan ni od strane članova njegove ekipe a posebno zajednice spin klubova i Saveza sportskih ribolovaca Srbije.

Njegov matični klub i Zajednica spin klubova će biti adekvatno kažnjeni ukoliko je bilo propusta u izboru Marka Lazarevića za ovu ekipu.

Izvinite još jednom, ipak smo i mi zajedno sa vama inicijatori DJP takmičenja u disciplini SPIN.

Predsednik SSRS

Dragan Bošković

Informacije

Savez sportskih ribolovaca Srbije je granski sportski savez svih ribolovaca Srbije, naša delatnost je vezana za ribolovni sport i rekreativni ribolov na teritoriji Srbije.

Adresa

Kancelarija u Beogradu/Office Belgrade:

M.Milovanovića br.4/I    11000 Beograd 

Kancelarija u Kruševcu/Office Krusevac:

Kosovska br.35     37000 Kruševac