2024 INFORMACIJA O POKRENUTOJ PETICIJI ZA SMENU PREDSEDNIKA SSRS I PREPISKE SA MGP Obrenovac

 

INFORMACIJA O POKRENUTOJ PETICIJI ZA SMENU PREDSEDNIKA SSRS od strane MGP Obrenovac i PREPISKE SA ČLANOVIMA ORGANA MGP Obrenovac

TEKST MARIJANE PANIĆ NA FB 05.03. 2024

ODGOVOR DRAGANA BOŠKOVIĆA POVODOM OBJAVE 21. 03.2024

DOPIS MARIJANE PANIĆ 22.03.2024

 Dana 07.03.2024. godine POKRENUTA JE PETICIJA od strane ksr MGP OBRENOVAC pod nazivom SMENA PREDSEDNIKA SSRS sa tekstom: “Zbog kršenja Ustava RS, Statuta Saveza sportskih ribolovaca i Pravilnika Saveza sportskih ribolovaca Srbije, zbog samovolje i iskljucivanje članova iz Saveza, i još gomile nepravilnosti u upravljanju Savezom Sportskih ribolovaca Srbije, tražimo smenu predsednika Dragana Boškovića.” 

Za ovih 12-tak dana potpisalo se 188 lica sa različitim motivima, u društvu poznatih učesnika društvenih mreža: naprimer čoveka 3 in 1 ( plagijator, kleptoman i velemajstor za sve i svašta), jedan “navodno hendikep takmičar”, dva bivša funkcionera SSRS, , dvadesetak “uvoznih” austrijanaca, nemaca (naši gastebajteri),  i neizbežnih bosanaca, neki nezadovoljni ribolovci visinom cena ribolovačkih dozvola i lošim radom ribočuvarskih službi ( kakve to veze ima sa SSRS), nekolicina koji jednostavno kažu “može mi se”, “baš hoću”, naravno komšije i “prijatelji” iz Obrenovca, neki članovi kluba ksr MGP Obrenovac, skoro svi organizatori “takmičenja za pare” i  kockarskih takmičenja, oni koji su još na embrionalnom razvoju, i neki koji još razmišljaju kao sedmogodišnjaci.

Pored toga, navodnu podršku su dali I oni koji “nisu hteli ili nisu smeli” da daju svoje podatke (355 lica) sa tekstom ”Potpisnik je odlučio da ne pokaže svoje ime na Internetu”.    Tako da nemamo profile tih lica jer su to verovatno samo “zečevi” ili fiktivno potpisana lica iz nekih razloga.  

Koliko čitamo , cilj je bio 10.000 potpisa,  ili bar 3.000 potpisa da bi se ova peticija “oglasila”, pa evo i mi pomažemo pokretaču peticije da se ona oglasi.

Pošto se pozivaju na Ustav, Statut SSRS i posebno Pravilnike SSRS, upozoravamo da oni krše Statut SSRS i Pravilnike SSRS non stop i da je došlo do kraja sa strpljenjem, a nije ni fer prema svim sportskim organizacijama koje ispunjavaju sve obaveze prema SSRS.                    

Još jednom su dokazali da za njih, svi ovi zvanični dokumenti ne postoje, niti odluke nadležnih organa.Oni mogu da daju pogrešne podatke u prijavama, mogu zvanične prijave i da ne pošalju, mogu da ne plate članarine za sekcije. Sve mogu.    

Pošto oni misle da su “kraljevi društvenih mreža”, mi tu nećemo učestvovati.

Na zvaničnom sajtu SSRS, mi ćemo objaviti sve dopise, prijave, odluke u vezi sa sportskom organizacijom ksr MGP Obrenovac, i predsedniku sportske organizacije, objave na društvenim mrežama, bar da ljudi imaju, potpunu sliku o kompletnom odnosu ksr MGP Obrenovac, prema nacionalnom savezu pa neka čitaoci sami ocene.

Ovako ispada da oni stalno napadaju “nacionalni savez”, a mi se stalno nešto branimo, oni su kao “sindikalci u ribolovu”. Još jednom su zaboravili ili su znali a to namerno rade da smenu članova Organa i Predsednika ne mogu uraditi putem peticije koja je očigledno doživela krah, već samo na izborima koji su ove godine, pa neka se lepo spreme za izbore i izaberu bolje ili najvažnije one koji hoće da rade.

Nećemo odustati od disciplinskih postupaka, koji su upućeni Upravnom odboru.

Sve u svemu, drago nam je da nismo na istoj strani, jer posle ove peticije, gde pokretači pišu kako oni to rade u ime većine sportskih ribolovaca, poručujemo: Neka se okrenu oko sebe pa malo bolje pogledaju realnost. A tak njihov “kalimero efekat” i “don kihotovska borba” protiv svih i svega, ne može da donese ništa dobro.

Ipak je naš nacionalni savez među najboljima na Svetu.

U prilogu su spiskovi potpisnika peticije I njihovi komentari           

 KOMPLETAN SPISAK POTPISNIKA PETICIJE

TEKST MARIJANE PANIĆ NA FB 05.03. 2024

ODGOVOR DRAGANA BOŠKOVIĆA POVODOM OBJAVE 21. 03.2024

DOPIS MARIJANE PANIĆ 22.03.2024

Informacije

Savez sportskih ribolovaca Srbije je granski sportski savez svih ribolovaca Srbije, naša delatnost je vezana za ribolovni sport i rekreativni ribolov na teritoriji Srbije.

Adresa

Kancelarija u Beogradu/Office Belgrade:

M.Milovanovića br.4/I    11000 Beograd 

Kancelarija u Kruševcu/Office Krusevac:

Kosovska br.35     37000 Kruševac